Owoce liofilizowane można łączyć z niezliczoną ilością potraw. My postawiliśmy na szybkie słodkie przekąski i wybraliśmy najlepsze połączenia. Poznaj nasze TOP3.
Sprawdź cały materiał w wersji video:
Owoce liofilizowane – które połączenia są najlepsze?
Liofilizaty można łączyć z ogromną ilością produktów. Doskonale odnajdą się w śniadaniowym musli, słodkich omletach czy smoothie. Stanowią doskonały dodatek do sałatek oraz energetycznych szejków.
W wyrobach cukierniczych, można z nich stworzyć prawdziwe arcydzieło dla podniebienia. Ciasta, babeczki, lody, to tylko wierzchołek góry lodowej, gdzie można dodać owoce liofilizowane.
Wieczorem możemy przygotować budyń lub jogurt i dodać nasze ulubione owoce, aby ubogacić walory smakowe. Jeśli jesteś fanem owsianki lub jaglanki, to koniecznie wypróbuj posypkę z maliny, truskawki, mango i ananasa. Nie dziękuj 😉
Owoce liofilizowane – nasze ulubione połączenia
My wybraliśmy szybkie śniadania, które sprawdzą się dla wszystkich zabieganych. Do testu wybraliśmy trzy masła orzechowe, które postanowiliśmy przetestować z sześcioma liofilizatami.
Wybraliśmy następujące masła:
1. Chocconut – krem proteinowy z dużą przewagą orzechów.
2. Whitecoco – krem kokosowy, na bazie musu kokosowego.
3. Blacknut – krem czekoladowo-orzechowy z kawałkami orzechów.
Owoce liofilizowane wybrane do testu:
1. Mango liofilizowane
2. Ananas liofilizowany
3. Truskawki liofilizowane
4. Maliny liofilizowane
5. Borówki liofilizowane
6. Wiśnie liofilizowane
Do podstawy naszego dania, wykorzystaliśmy tradycyjne wafle ryżowe. Całość tworzy idealną propozycję na błyskawiczne śniadania, które możesz zrobić w jedną minutę przed wyjściem do pracy czy szkoły lub zabrać ze sobą gdziekolwiek się wybierasz.
Owoce liofilizowane + masło orzechowe – najlepsze kompozycje
Na grafice poniżej możecie zobaczyć, które połączenia skradły nasze serca:
Blacknut, przez niektórych nazywany “zdrową nutellą”, bez wątpienia najlepiej smakował w połączeniu z maliną liofilizowaną oraz mango liofilizowanym. Równie dobrze oceniliśmy połączenie z truskawką i wiśnią.
Whitecoco, obłędnie pyszny kokosowy krem już sam smakuje doskonale. Jednak z dodatkiem ananasa liofilizowanego oraz wiśni liofilizowanej sprawia, że kubki smakowe dosłownie eksplodują. Bardzo fajnym połączeniem jest również truskawka, która delikatnie przełamuje słodki smak kremu.
Chocconut PROTEIN – to krem, w którym smak jest mocno orzechowy, gdyż jego ¾ składu stanowią orzeszki ziemne. Byliśmy ogromnie ciekawi, które owoce wygrają w tym starciu. Ku naszemu zdziwieniu, liofilizowany ananas wypadł doskonale i niczym nie ustępował liofilizowanym malinom. Liofilizowane mango oraz wiśnia, także smakują obłędnie w tej kombinacji.
A co z pozostałymi połączeniami?
Z tego miejsca, serdecznie zapraszamy Cię na materiał video, który znajdziesz powyżej. Dokładnie opisujemy tam, które połączenia najbardziej przypadły nam do gustu, w które wypadły blado.
Szeroki wybór owoców liofilizowanych i maseł orzechowych znajdziesz w naszym sklepie online. 🙂