DOMOWE CZEKOLADKI REESE’S

Liczba wyświetleń: 379

Chyba każdy zna ten niepowtarzalny smak…delikatne, rozpływające się w ustach, słodko-słone czekoladki reese’s podbijają serca wszystkich, którzy ich spróbują! Już coraz częściej spotykane u nas w sklepach, ale nadal nie jest to produkt, który bez problemu możesz dostać wszędzie. A gdybyśmy Ci powiedzieli, że od dziś możesz je mieć na wyciągnięcie ręki? Wystarczą tylko cztery składniki i odrobina chęci, a wykonasz je bez większego problemu sam w domu 😉 

No to co, działamy? 

czekoladki-a-la-reeses-domowy-przepis

Co potrzebujemy?

Składniki na 15 sztuk:

  • 150g gładkiego masła orzechowego 100% 
  • 1 łyżeczka miodu
  • spora szczypta soli
  • 200g czekolady mlecznej
  • 50g czekolady gorzkiej
  • 15 sztuk małych papilotek

Co robimy? 

Masło orzechowe dobrze mieszamy z miodem i doprawiamy solą. Powinno być dość słone ale nie przesolone. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 

Do każdej papilotki dajemy 1 łyżeczkę rozpuszczonej czekolady i za pomocą pędzelka smarujemy boki do 3/4 wysokości. Wstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła.

maslo-orzechowe-naturalne-czekoladki-reeses-hifood

Gdy są już gotowe spody, wypełniamy papilotki masłem orzechowym, mniej więcej jedna łyżeczka na czekoladkę i wyrównujemy. Zalewamy każdą papilotkę czekoladą, wyrównując do posmarowanych boków. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. 

I voila! Teraz, gdy Twoje własne domowe czekoladki Reese’s są gotowe, nadszedł czas, aby się nimi rozkoszować. Każdy kęs to połączenie intensywnego smaku masła orzechowego z czekoladą, które rozpływa się w ustach. To świetny sposób na zaskoczenie bliskich, podarowanie ich w prezencie lub po prostu na chwilę słodkiego relaksu dla siebie.

domowe-czekoladki-reeses-szybki-prosty-przepis-blog

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top